twin4.gif (4758 bytes)

Pegasti badelj ali bodeča neža (Milk Thistle) -
Naravna Zaščita Jeter
Boljše in učinkovitejše delovanje jeter

V vsakodnevnem življenju smo ljudje stalno izpostavljeni vplivom različnih strupenih snovi, ki nas obdajajo, kot so ispušni plini avtomobilov, pesticidi, kajenje (tudi pasivno kajenje), alkohol…! Naše telo ima več sistemov za čiščenje teh strupenih substanc, bistven človeški organ pa so jetra, ki so odgovorna za razstrupljanje in čiščenje organizma. Kljub temu, da lahko z zdravim načinom prehranjevanja in gibanjem zmanjšamo vpliv teh snovi na organizem, se jim v celoti ne moremo izogniti, ker nas spremljajo na delu in nasploh v vsakdanu. Pegasti badelj ali bodeča neža (Milk thistle) pa je ena izmed naravnih zelišč, ki pomaga pri boljšem in učinkovitem delovanju jeter.

Pegasti badelj (Sylbum marianum) je rastlina, ki vsebuje aktivno snov SILYMARIN (flavonoide). Silymarin ščiti jetra in organizem na dva načina:

  • Kot prvo, je močan in pomemben antioksidant. Pomaga celicam pri proizvajanju substance glutation, ki je znana po svojih zaščitnih lastnostih in borbi proti prostim radikalom. Jemanje ekstrata Marijinega osata lahko dvigne nivo glutationa v celicah do 50%!
  • Marijin osat ščiti jetra pred vdorom določenih toksičnih (strupenih) snovi v jetrne celice, stimulira regeneracijo poškodovanih jetrnih celic, ter jača strukturo jetrne membrane, skratka pozitivno vpliva na akutna in kronična obolenja jeter. Marijin osat je tudi ena izmed najstarejših rastlin, ki so jo že pred 2000 leti uporabljali za zaščito jeter, boljšo prebavo, pomanjkanje apetita in drugih trebušnih in prebavnih tegob.

Izdelek Milk Thistle priporočamo vsem ljudem, ki kadijo ali so vsakodnevno ispostavljeni cigaretnemu dimu in drugim škodljivim substancam, tistim, ki uživajo precej alkohola ali imajo motnje na jetrih in nasploh vsem ljudem, ki se želijo preventivno zaščititi pred toksini, ki nas obdajajo!

Preparat Milk Thistle pridobivajo iz semen posušene rastline, katere ekstrakt po standardu vsebuje 80% aktivne substance Silymarin. Vsaka kapsula vsebuje 175 mg Pegastega badelja (Milk Thistla).

Za optimalno zaščito zaužijte 1-3 kapsule trikrat dnevno z obroki.

Teorija - prva stran
Email: info@medicaartis.si

Najbolje vidno z Netscape Navigatorjem ali z Internet Explorerjem, kodna stran: Windows 1250
Spletna postavitev: © RIS 1997