twin4.gif (4758 bytes)

Glucosamine & Chondroitin Sulphate
          
Glukozamin je substanca, ki se nahaja v človeškem telesu in sicer v hrustancu. Njegova dolžnost je, da skrbi za zdravje hrustanca. S staranjem izgubljamo glukozamin in ostale šubstance iz hrustanca. Rezultat tega pa je tanjšanje hrustanca in začetek oziroma progresija ARTRITISA!

Osteoartritis je bolezen sklepov, predvsem kolena, bokov, hrbtemce pa tudi čienki na rokah in nogah. Bolj podvrženi tej bolezni so starejši ljudje in predvsem ženske, problematični pa so tudi športniki zaradi akutnih in kroničnih poškodb, ter stresov in traum, ki jih doživljajo sklepi pri treningu (predvsem pri vzdržljivostnih športih kot so tek, tenis...)"!

Ena izmed študij je pokazala, da imajo bivši športniki 2-3x večjo možnost za osteoartritis. Z antiinflamatoriki in ostalimi protibolečinskimi zdravili lahko Ie začasno ustavimo bolečino, ne moremo pa odpraviti problema: Smiselna dolgoročna rešitev se nahaja v nutricionističnih substancah kot je glukozamin! Vsem športnikom priporočamo, da začnejo z uživanjem glukozamina če imajo probleme te vrste, ali pa le preventivno.

Jemanje glukozamina lahko zgoraj navedene težave prepreči! Glukozamin pomaga pri vnetnih procesih vezivnega tkiva, pri rehabitlitacijah po operacijah in poškodbah vezi oziroma hrustanca in zdravljenju artritisa! Lahko gajemljete tudi preventivno zajačanje vezi, sklepov in hrustanca!

Raziskave so dokazale, da se je pacientom z osteoartritisom izboljšalo stanje po 8 tednih uživanja glukozamina, napredek pa je bil viden že po dveh tednih. Pri tem pa ni bilo nobenih stranskih učinkov.

Glukozamin deluje protivnetno in izgrajuje poškodovani hrustanec. Minimalna količina, ki jo potrebujemo je 500mg 3x dnevno (1500mg dnevno) v razdobju do treh mesecev, v akutnih fazah pa se priporočajo tudi večje količine, ki povzročijo hitrejše deiovanje. Pri oralnem vnosu se absorbira kar 90% glukozamina! Deluje počasi in njegovo defovanje lahko opazimo šele po~dveh tednih, jemati pa ga moramo dlje časa - odvisno od resnosti problema. Po daljšem obdobju (cca treh mesecih) jemanja glukozamina potrebujemo samo še 500mg dnevno za vzdrževanje.

Vsem športnikom in ostalim ljudem ki imajo težave z sklepi in vezmi priporočamo poleg uporabe GLUKOZAMINA in CHONDROITINA še ANTIOKSIDANTE in EFA (esencielne maščobe)!

TWINLAB izdelki za nutricionistično obskrbo sklepov in vezi:

  • Joint Fuel
  • Joint Factors
  • Joint Fuel Liquid
  • Glucosamine Sulfate
  • MaxiLife Joint Food liquid
  • MaxiLife Joint Food powder
  • MaxiLife Glucosamine & Chondroitin sulphate
  • Antioxidant Fuel
  • Twin EPA
Teorija - prva stran
Email: info@medicaartis.si

Najbolje vidno z Netscape Navigatorjem ali z Internet Explorerjem, kodna stran: Windows 1250
Spletna postavitev: © RIS 1997