OI Barcelona 1992

Britta je v svoji športni karieri dosegla že veliko vrhunskih rezultatov in kolajn z največjih tekmovanj! Svoj prvi večji uspeh je dosegla leta 1990 na Evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu, ko je nastopala za svojo nekdanjo domovino NDR pod dekliškim preimkom Vörös . Takrat je osvojila srebrno kolajno (1.94m).

Leta 1992 je pričela tekmovati za Slovenijo. Že po enem letu je Britta osvojila 4. mesto na dvoranskem EP v Genovi in osvojila prvo zlato kolajno za Slovenijo. Zmagala je na Mediteranskih igrah.

Zmagoviti skok na EP 1994

V letu 1994 pa je dosegla svoj največji uspeh. Dvakrat je preskočila magično mejo dveh metrov in s to višino postala evropska prvakinja. Tako je postala prva atletinja, ki je v zgodovini največjih atletskih tekmovanj prinesla Sloveniji zlato odličje. Še istega leta je na medcelinskem prvenstvu (Svetovni pokal) nastopala v reprezentanci Evrope in na tekmovanju zmagala.

Sezona 1994 je bila Brittino najuspešnejše leto. Poleg vseh priznanj, ki jih je Britta prejela v letu 1994, je bila izbrana tudi za Športnico Slovenije.

Podelitev medalj EP 1994

Najbolj cenjena ameriška revija "Track&Field" pa je Britto na osnovi rezultatov in uvrstitev proglasila za najboljšo skakalko v višino na svetu v letu 1994, kar je nasploh najvišja uvrstitev slovenskih atletov na svetovnih lestvicah. V zimskem delu sezone 1995 je Britta dosegla nekaj vidnejših uvrstitev na največjih tekmovanjih in tako nadaljevala z uspehi iz prejšnjega leta. Zimsko sezono pa je kronala s srebrno kolajno na Svetovnem dvoranskem prvenstvu - 1.99 m. Tako je potrdila rezultate iz sezone 1994 in sposobnost doseganja medalj na največjih tekmovanjih.

Britta na Bahamih

Med pripravami na poletni del sezone 1995 se je Britta resneje poškodovala in za sanacijo potrebovala skoraj eno leto. Zato je tudi v olimpijskem letu 1996 tekmovala manj uspešno. Kljub slabšim nastopom pred samo olimpijado, pa je Britta znova pokazala vse svoje sposobnosti in presenetila tudi največje optimiste. V Atlanti je nastopila zelo suvereno in se uvrstila v finalno tekmovanje, kjer je na koncu v izjemni konkurenci dosegla deveto mesto.

Britta v družbi Claudie Schiffer

V letu 1997 se je Britta uvrstila v finale na svetovnem dvoranskem prvenstvu in zmagala na tekmovanju za RICOH TOUR - dvoranski Grand prix mitingi. V letnem delu sezone je osvojila bronasto kolajno na mediteranskih igrah, na svetovnem prvenstvu v Atenah pa je zasedla sedmo mesto, kar je Brittina najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih nasploh.

V letu 1998 je v zimski sezoni skočila 1.94 m, v letnem delu pa 1.95 m. Na evropskem prvenstvu ni nastopila zaradi hudega zvina gležnja na tekmovanju. V letu 1999 je zmagala na tekmovanju - I. evropske lige Bruno Zauli z rezultatom 1.95 m in tako pripomogla, da so dekleta ostala v tem kakovostnem razredu. Zaradi bolečin ahilove tetive na odrivni nogi se ni udeležila svetovnega prvestva in je bila kasneje tudi operirana.

 

Po operaciji so se zopet pojavile bolečine (vnetje kosti pod Ahilovo tetivo), Tako da je bila Britta primorana dvakrat prekiniti trening. Zaradi tega je po dolgoletni uspešni karijeri prekinila svojo športno pot in se povsem posvetila študiju na Filozofski fakulteti - prevajanje in tolmačenje (Angleščina, Nemščina, Slovenščina). Jezikoslovje je že Brittina stara ljubezen. Z študijem Jezikoslovja je pričela že v Nemčiji, vendar je študij opustila zaradi športne karijere in selitve v Slovenijo.

Vodilni v športni prehrani